15.11.15

TREE HUGGER

Journal

fashion blogger

ยามบ่ายแก่ๆในวันอาทิตย์เราชอบที่จะนั่งอ่านหนังสือใต้เงาไม้ในสวน มองพักสายตาไปข้างบนก็เห็นเป็นท้องฟ้ากว้างใหญ่ ข้างๆก็เป็นต้นไม้หลากหลายพันธุ์ แสงแดดอ่อนและลมพัดเบาๆ วันอาทิตย์แบบนี้คือวันอาทิตย์ในฝันเราเลย

วันอาทิตย์เป็นวันเราทำอะไรก็ได้ตามใจเรา เช่นอ่านหนังสือที่อยากจะอ่านมานาน หรือหาไอเดียสำหรับบล็อกในสัปดาห์ต่อไป นั่งอยู่ในสวนแบบนี้ไม่ต้องใส่หูฟังเลย เราชอบฟังเสียงนกร้อง และลมพัดกระทบใบไม้ เราว่าเป็นเสียงที่เพราะกว่าเพลงไหนๆ

An afternoon spent reading under the big tree in the beautiful garden. Under the big blue sky where the sunshine kisses the skin. That’s my kinda Sunday afternoon.

Sunday is that special day of the week, I would love to lay under the shade of the tree and catching up on the good book or find some inspiration to blog, and listen to the sound of birds chirping or wind touches on the leaves in the background.

 
fashion blogger  
fashion blogger  
fashion blogger  
fashion blogger  
fashion blogger

LOCATION: lumpini park, BANGKOK

ในสัปดาห์หนึ่งๆที่ผ่านไป เราว่าทุกคนคงยุ่งตั้งหน้าตั้งตาทำงานที่เราต้องทำ จนบางทีอาจจะลืมที่จะบาลานซ์ด้านต่างๆในชีวิต เพราะฉะนั้นถ้ามีเวลาว่างอย่างวันอาทิตย์เนี่ย เราชอบที่จะนั่งคิดทบทวนดูว่าในสัปดาห์หนึ่งๆ เราทำอะไรบ้าง สิ่งที่ทำไปแต่ละอย่างทำให้ชีวิตมีสมดุลขึ้นไหม และทำอย่างไรจึงทำให้จัดการแต่ละด้านของชีวิตทั้งการงาน ครอบครัว ความรัก เพื่อน และสุขภาพ อย่างให้สมดุลกันมากขึ้น ในทางทฤษฐีอาจจะฟังดูง่าย แต่ลองมาคิดดูเวลาปฏิบัติจริงเเล้วยากกว่านั้นเยอะ เพราะเราจะเจอเหตุการณ์ไม่คาดฝันมากมายที่ทำให้เราต้องใช้เวลากับขาใดขาหนึ่งมากกว่าเช่น อ่านหนังสือเพื่อสอบหรือปั่นงานส่งทั้งคืน สมาชิกในบ้านป่วยต้องไปเยี่ยมไข้ที่โรงพยาบาล หรือแม้กระทั้งทะเลาะกับแฟนก็ทำให้ไม่เป็นทำอะไรอย่างอื่น เเต่ถ้าเราพ้นจุดๆนั้น ไปได้ เราอยากให้ลองหาจุดบาลานซ์ในชีวิตดูนะคะ เเล้วจะเจอความสลง และค้นพบความสุขในการใช้ชีวิตมากขึ้นเยอะเลย  
ขอบคุณที่แวะมาหากันวันอาทิตย์นะคะ ☺

 

Top: Summer Project       Skirt: Senada Theory

Photographer: Icezphoto

Since we are so busy doing stuff we are obligated to do on the weekday, sometimes we simply forget to balance all aspects in life, thus I like to spend a moment and reflect upon myself; what have I done well this week, and what could I change to balance all the buckets in my life better whether it’s work, family, relationship, health, and friends. Theoretically speaking seems simple enough, but in reality it’s very hard to implement. There will be a moment that you get carried away by some particular buckets for example put on all-nighter during exam or work deadline. But once we pass that point, I will always keep in mind balance is the way to peace and happiness.

Thank you for spending your Sunday with me.

 

Top: Summer Project       SkirtSenada Theory

Photographer: Icezphoto