13. 08. 15

THE PERFECT MATCH

Outfit

                        variithon boutique

การได้ใส่ชุดราตรีที่ยาวสง่าในยามค่ำคืน มันเต็มไปด้วยจินตนาการ และ ความฝัน เหมือนเทพนิยายที่เราเคยดูตอนเด็กๆ หรือที่เราเรียกว่า ซินเดอเรลล่าโมเมนต์ ของผู้หญิงทุกคน แต่ในชีวิตจริงไม่มีนางฟ้ามาเสกชุดสวย และรองเท้าเเก้วให้นะจ๊ะ นางซินยุคสองพันไม่จำเป็นต้องอดข้าวให้หุ่นเป๊ะ แค่รู้จักเลือกเสื้อผ้าให้ถูกสรีระร่างกาย ก็ได้เดินสง่าอวดโฉมให้ใครๆมองกันได้เเล้วค่ะ  

 

The gown is still the ultimate fashion fantasy

That Cinderella moment. It's the stuff of fairytales and wistful nostalgia.

 

But in reality, ain’t no fairy godmother will grant you beautiful gown nor glass shoe for the ball. Today’s Cinderella needs only to learn how to pick the perfect dress for their body style.


variithon boutique 
variithon boutique 
variithon boutique 
variithon boutique 
variithon boutique 
variithon boutique 
variithon boutique

LOCATION: BANGKOK

 

สัปดาห์ก่อนๆเราได้มีโอกาสไปงาน Byenior ค่ะ เป็นช่วงเวลาที่วุ่นวายมาก เห็นเพื่อนหลายๆคนวิ่งวุ่นกับการหาที่แต่งหน้า ช่างทำผม และที่สำคัญที่สุด เราจะมีวิธีการไหนแต่งให้เหมาะกับสรีระร่างกาย และไม่ดูแก่เกินวัย

ก่อนอื่นสาวๆต้องมาทำความรู้จักรูปทรงตัวเองก่อนค่ะ

 

 

สาวทรงนาฬิกาทราย

เราเองก็มีรูปร่างคล้ายๆทรงนี้นะคะ คือสะโพกจะใหญ่หน่อยแต่เอวจะคอดได้รูป เราจะชอบหาชุดที่เน้นพอดีที่เอวค่ะ เพราะจะทำให้ได้ไลน์โค้งเว้า เหมือนชุดที่เราเลือกใส่ของ Varithorn ถ้าเป็นคนที่ตัวสูงหน่อย แนะนำให้เลือกเดรสยาว ลองคิดดูนะคะ ชุดราตรียาวสง่าคลาสสิค เรียบแต่ก็มีความเซ็กซี่จากเคิฟไลน์

 

สาวทรงลูกแพร

คือหุ่นที่สะโพกจะเด่นที่สุดในร่างกาย หน้าอกจะเล็กกว่าสะโพก เวลาสาวลูกแพรแต่งตัวให้ใส่เป็นกระโปรง High Waist ที่เน้นแต่เอวเเละผ้าส่วนอื่นทิ้งตัวลงมาพริ้ว ส่วนด้านบนเป็นเกาะอกเสริมให้ได้รูปค่ะ เหมือนที่ Lily Colin ในชุดของ Elie Saabค่ะ

 

 

 

สาวทรงคอลัมน์

คือคนที่หุ่นตรงๆเหมือนนางแบบ สะโพกขนาดเท่ากับหน้าอก ถ้าใครหุ่นแบบนี้แนะนำให้ใส่ชุดที่มีเลเยอร์เยอะๆ เป็นลูกไม้ หรือผ้าที่เอามาร้อยกันให้เป็นกลีบๆ จะทำให้ร่างกายดูมีมิติมากขึ้นคะ เหมือนกับ Lily James ซึ่งเธอเป็นคนที่สูงโปร่งอยู่เเล้ว ชุดขนนกของ Ralph Lauren จะทำให้รูปทรงเธอดูเด่นขึ้นค่ะ

 

 

 

 

สาวทรงแอปเปิ้ล

คือส่วนบนจะมีความใหญ่กว่าส่วนสะโพก สาวแอปเปิ้ลไม่ควรใส่ชุดเน้นเอวนะคะ Kate Winslet เป็นตัวอย่างที่ดีในการใส่คอวี หรือเปิดใหล่ข้างเดียว เพราะจะทำให้ตัวสูงโปร่งมากขึ้น

 

 

 ลองเอาเทคนิคนี้ไปใช้กันนะจ้ะ เเล้วเจอกันคราวหน้าค่ะ

 

DressVarithorn Boutique

 

 

 

 

I happened to go to some graduation formal dinner party the other night, and a lot of my friend asked me for the advice on how to choose the gown. I learned that we come from shapes and sizes, unique in our own way thus I would like to share with you my insight from choosing the gown to suit your body shape.

 

First we need to know our own body shape, here is the easy illustration of body shape

 

 

 

 

Glass hour Shaped:

I found myself fell into this category. They have well-defined waists due to wider hips. So we need to emphasize on the waistline by choosing the dress that fit our waistline or the belt would help highlighting it. If you’re tall, long gown with side cut out will flatten your whole body. Like what I’m wearing above Varithornwill make you appear taller and give a classy sophisticated look.

 

Pear Shaped:

Pear shaped figures would want to wear a high-waist skirt to bring more attention to the waist and bust.  Here, Lily Colin wears a beautiful Elie Saab strapless gown that nicely complements her figure.

 

Column Shape:

Straightforward figure like a model, hip and bust are equally the same proportion. Layering or adding lace and draping to the fabric will give the appearance of having more curves about the body.  Lily James in feathered Ralph Lauren gown gives the perfect example for highlighting her features while maintain a slim look

 

Apple Shape:

Women with an apple figure would want to accentuate their top half.  Here, Kate Winslet wears a Yves Saint Laurent one-shoulder top  that elongates her neck and makes her appear taller.

 

  

I hope this help for this who are looking for the gown now! See you next time!

 DressVarithorn Boutique