02.03.16

THE LAST CALL

Unseen Thailand

                         Shwedagon Pagoda

สำหรับวันสุดท้ายที่เชียงราย ไหนๆเราก็อยู่ชายแดนไทย-พม่าแระ จะไม่ข้ามไปอีกฝั่งหน่อยก็กะไรอยู่ พวกเราเลยถือโอกาสข้ามไปไหว้เจดีย์ชเวดากองจำลอง ซึ่งถือเป็นหนึ่งในเจดีย์ที่สวยที่สุดในโลก พอไปถึงเค้าให้ถอดรองเท้าก่อนเข้าไปข้างใน พอได้เห็นเจดีย์ชเวดากองแล้วต้องแอบร้องโฮในใจ เบา เบา เพราะในวัดเค้าไม่ให้ส่งเสียงดัง มันสูงใหญ่กว่าที่เห็นไกลๆมาก แถมยังดูเปล่งประกายแม้เวลาจะผ่านรุร่วงไปแล้วหลายปี ที่แปลกก็คือ ตั้งแต่ก้าวแรกที่เข้ามา ก็มีเด็กพม่าถือร่มตามเรามาทุกที่ ไม่ใช่แค่นั้นแม่เราก็มีผู้หญิงอีกคนถือร่มตามม้าเราอีก แถมยังพาไปที่โน่นที่นี่ บอกว่าต้องทำอะไรต่อบ้าง สงสัยเราคงได้ไกด์จำเป็นแล้วหละ เราไปไหว้พระตามวันเกิด จากนั้นก็ไปกราบพระพุทธรูปของพระพุทธเจ้าและตีระฆังเป็นอันสิ้นสุด 

For the last day of Chiangrai trip, we wanted to use the perk of being nearby the border of Myanmar by visiting a famous Padoga of Shwedagon (Imitation version). But this is a  Once we got there, we had to take off your shoes right away before getting inside. The moment I stepped in, I noticed the Golden pagoda was so magnificent and illuminant. One kid with umbrella followed me immediately, so was a lady with umbrella followed my mom. They followed us everywhere to keep us in the shade, and guided us on what do to, I guess we just got ourselves a local guide. I worship the Buddha statue of my birthday. Although the  pagoda is very old, but it still looks as sparkling as ever.


 Shwedagon Pagoda 
 Shwedagon Pagoda 
 Shwedagon Pagoda 
 Shwedagon Pagoda 
CHOUI FONG TEA 
CHOUI FONG TEA 
CHOUI FONG TEA 
CHOUI FONG TEA 
CHOUI FONG TEA 
CHOUI FONG TEA 
CHOUI FONG TEA

LOCATION: CHIANG RAI & YANG GOONG

ไหนๆข้ามมาพม่าแล้ว จะไม่แวะท่าขี้เหล็กหน่อยเดี๋ยวเค้าหาว่ามาไม่ถึง ฮี่ๆ ที่นี่จะขึ้นชื่อเรื่องของก๊อปเยอะมาก ไม่ว่าจะเป็นกระเป๋าแบรนด์เนม ซีดีเพลง หนัง ซีรีย์เรื่องอะไรมีหมด เรามาเดินดูเพลินๆ ไม่รู้จะซื้ออะไรดี ไม่ใช่แนว ฮ่าๆมาชมอย่างเดียวดีกว่า เพราะเราว่าจะซื้อแบรนด์แนมมันเป็นความภูมิใจอย่างหนึ่งที่เราให้รางวัลชีวิตตัวเอง เราเลยเลือกที่จะไปดูดีกว่า เห็นแล้วก็เพลินดี มีการใส่ถุงหิ้วให้เหมือนจริงด้วย

สถานที่สุดท้ายที่เราจะแวะกันก่อนไปที่สนามบิน นั่นก็คือไร่ชาฉุยฟง อยากบอกว่าเป็นที่ที่เราตั้งน่าตั่งตารอมาตั้งแต่วันแรกเลย ไปถึงแล้วมันใหญ่กว่าที่คิดมาก พวกเราขับผ่านเขาที่ทำไร่ชาหลายลูก เห็นแล้วสบายตามาก ชาแต่ละพุ่มได้ถูกออกแบบวางผังมาเป็นอย่างดี ดูแล้วมีระเบียบเรียบร้อย น่ามอง พอลงจากรถก็ได้สูดอากาศที่บริสุทธิ์พร้อมดื่มด่ำไปกับบรรยากาศ ที่เราว่าเจ๋งมากคือร้านคาเฟ่บนยอดดอย เราสั่งเครปเค้กชาเขียว มานั่งกินชมวิว 180 องศาที่เราสามารถมองเห็นไร่ชาทั้งหมดจากมุมสูง  เป็นอะไรที่พิเศษสุดๆไปเลย เป็นทริปที่ดีมากๆ ถ้ามีโอกาสอยากเที่ยวเมืองไทยอีกเยอะๆ รู้เลยว่ายังมีอีกหลายที่ที่น่าไปมาก แต่ที่ดีที่สุดของทริปคือได้มาใช้เวลาอยู่กับมะม้า :)

 

Jumpsuit: Janesuda     

Photographer: Mom

 

Next, we went to the market close by called Tachileik, which sells a lot branded replicas such as high-end bag, DVD, CD, sunglasses, cigarette, and clothes. It was definitely not by type of market to get anything. I’m not saying it’s not good, but I prefer genuine item. It is a lot more proud to carry a genuine bag. So I just window-shopped on that day, I was surprised they even had a branded shopping bag for you to hold! 

The last place we would stop by before heading to the airport was Choui Fong Tea Farm.  Mannn this place is a lot bigger than I though! We drove pass many mountains that filled with rush green tea! It was pretty amazing to see the layout of the tea bushes have been planned out so well. They came out to be very organized and beautiful. Up here, the weather was super nice. I took a full breath and enjoyed seeing this golden view in front of me. The peak of the mountain is a little café shop. We tried Matcha crepe cake, and Matcha green tea, they were a bomb!! After a long tired day, little sugar could end your day with a good memory. It was a really great trip and I’m happy that I got to do this with my mom :)

 

Jumpsuit: Janesuda     

Photographer: Mom