07.01.17

MYSTIC VALLEY FESTIVAL: HOW TO FESTIVAL 101

Music Festival

                                        mystic valley

เพื่อนๆจำครั้งสุดท้ายที่ไปนอนฟังเพลงดูดาวกลางธรรมชาติได้ไหม สูดอากาศบริสุทธิ์เข้าให้เต็มปอด เสียงเพลงเพราะจนแทบใจลอยไปอยู่กลางอากาศ

ตั้งแต่เราได้ยินเกี่ยวกับ Mystic Valley ก็แอบกลับมานอนฝันถึงงานนี้ไม่ได้ เพราะบ้านเราแทบไม่มีงานเฟสอะไรแบบนี้เลยนี้นา ตื่นเต้นอยากจะไปปลดปล่อยกายและใจกลางธรรมชาติ เราอินกับเสียงดนตรีพอพอกับธรรมชาติ Mystic Valley เป็นการรวมตัวของสองอย่างนี้ได้อย่างลงตัว!! พร้อมที่จะไปลุยกันในวันที่ 3-5 กพ กันยัง?!

ใครที่พลาดไม่ได้ดู lineup ที่ทางเพจ Mystic Valley ได้ประกาศมา จะต้องตกใจว่า lineup ที่คัดมาระดับเมพเทียบเท่าเฟสติวัลระดับโลกอย่าง Ultra, Tommorowland, หรือ EDC! ชาว Valley จะได้เจอกับดีเจในตำนานอย่าง Sander Van Doorn, Yves V, Bassjackers, Satin Jackets, Tommy Trash, Sven Vath, Alle Farben, Uz, Grandtheft และ The Magician! ยกขบวนมามากกว่า 50 ดีเจทุกสายเพลง electronic, trap, trance, house, techno, trap, hip hop, drum & base และ แนว underground

โชว์จะถูกแบ่งออกเป็น 6 เวที แถมยังมี pool party ตอนกลางวันอีกด้วย! อย่าลืมฟิต beach bodyก่อนไปงานกันนะ สุดท้ายเราแอบได้ยินข่าวแว่วมาว่า จะมีเวทีลับที่จัดอยู่กลางป่าที่จะมาขย่มความมันทั้งคืนยันเช้า รวมทั้งสิ้นกว่า 8 เวทีที่รวมทุกสายแนวเพลง ไม่อยากจะเชื่อเลยว่าบ้านเราจะมีงานอย่างงี้กับเค้าด้วย ไม่ไปไม่ได้แล้วงานนี้!

เพื่อให้เพื่อนๆได้ลิ้มรสเฟสติวัลอย่างเต็มที่ เราเลยเตรียม festival guide ฉบับมือใหม่มาฝากกัน จริงๆเราก็ไม่ใช่ expertมาจากที่ไหน แต่อันนี้รวบรวมจากประสบการณ์ตรงที่เราไปเหยียบงานต่างๆมาสองสามปีที่ผ่านมา

When was the last time you listened to music while gazing at the stars? Breathing in the scent of evening air and as the cool breeze touches your body, the music touches your soul. In the next moment, you are floating high into the sky with the rhythm of the night.

Since hearing of Mystic Valley, I’ve been dreaming of what this new festival will bring. This little wanderlust soul of mine has been longing to be set free into the wilderness. I’m obsessed with music as much as nature and Mystic Valley is the best of both worlds. Get ready for the music festival of the year on Feb 3-5, 2017!

For anyone who hasn’t been following the DJ announcements in Mystic Valley Facebook page, many would be surprised by a lineup rivaling major festivals like Ultra, Tommorowland, or EDC! Valley goers can expect big names such as Sander Van Doorn, Yves V, Bassjackers, Satin Jackets, Tommy Trash, Sven Vath, Alle Farben, Uz, Grandtheft, and The Magician! All together more than 50 international DJs are coming together to bring you the best across electronic, trap, trance, house, techno, trap, hip hop, drum and base and underground music.

Performances will be held across 6 stages! There will be a pool party going on during the daytime, so make sure you get that beach body ready by then! Finally, a little bird told me that secret stage would be located in middle of the wood that would rock you all night till dawn. This makes up of a total of 8 platforms of such a huge variety of music, unbelievable it’s happening right here in Thailand!

To make your festival experience worthwhile I prepared a little guide to prepare you for the festival. I’m not an expert or anything but these are the takeaways I’ve learned from attending a few festivals over the years.


mystic valley

LOCATION: MYSTIC VALLEY, Khaoyai

       1. Know your beat

อย่างแรกและสำคัญที่สุดต่อประสบการณ์เฟสติวัลคือ ฟังเพลงมาก่อน! คือคิดภาพถ้าเราอยู่ในงานแล้วคุ้นเคยกับบีทมาก่อน อรรถรสจะเพิ่มมากขึ้นร้อยเท่า! ลอง research ดีดีว่าใครมางานบ้าง แล้วหาว่าอยากดู lineupไหนบ้าง สิ่งที่เราชอบมากเกี่ยวกับเฟสติวัลคือการเจอแบนด์ใหม่ๆที่ไม่เคยรู้จักมาก่อน! สิ่งแรกที่เราทำหลังจาก lineup ประกาศออกมา เราจะรีบสร้าง playlist ของศิลปิน และเพลงที่เราชอบ หลังจากได้ playlistมาแล้ว ก็ฟังวนไปค่ะ! จริงๆมีหลายวิธีเลยที่ช่วยหาเพลงเช่น

JOOX:

Music Streaming APP อันดับหนึ่งของไทย ทุกคนสามารถดาวน์โหลดได้ฟรีที่นี่แล้วก็เริ่มหาแนวเพลงที่ชอบ ลองไปฟัง ‘Mystic Valley Playlist’ ที่ JOOX คัดสรรมาอย่างดี สิ่งที่เราชอบมากเกี่ยวกับ JOOX คือเราโหลดเก็บมาฟัง offlineได้ ง่ายและเร็ว แถมยังเปิดเนื้อร้องเพื่อร้องตามได้

 

YouTube: อันนี้เป็นวิธีหากินแบบเก่าที่เวิค! เดี๋ยวเราแชร์ ‘Mystic Valley Playlist’ ให้ฟังกันที่นี่ สิ่งที่ดีเกี่ยวกับ YouTubeคือ ระบบ algorithm ที่ฉลาด และสามารถแนะนำแนวเพลงที่เราชอบจากพฤติกรรมการฟังเพลงเก่าๆเราได้ด้วย

หลังจากเพื่อนๆสร้าง playlistทองคำของตัวเองเสร็จให้ฟังทุกเวลา! ไม่ว่าจะอยู่บนรถ วิ่งจ๊อกกิ้ง เดิน หรืออาบน้ำ เชื่อเราเตรียมตัวไปก่อนถึงวันจริง แล้วไปปล่อย energyไปคนเป็นพันๆคนในวันจริง เป็นความรู้สึกที่สุดยอดอธิบายไม่ได้มากๆ

 

 

    2. Plan your schedule

เมื่อ Set time ออกมาแล้ว ให้เพื่อนๆเตรียมวงแบนด์ที่อยากไปดูของแต่ละวัน และเวทีเลย ให้ดูแผนที่งานไปดีดี set time และก็ระยะห่างของแต่ละเวทีให้ดีดี คือวันจริงจะยุ่งมากอาจจะไม่มีสัญญาณมือถือ เพราะฉะนั้นโหลด schedule เข้ามือถือไว้เลย ที่เราบอกงี้เพราะ ในงานจริง แสงสีเสียงที่มาจากทุกทิศจะทำให้เราเคลิ้มแล้วพลาดวงที่อยากดูไปได้ง่ายๆ แล้วก็เตรียมตัวให้พร้อมเรื่องเวลาของสองแบนด์อาจจะทับกันได้ เพราะเวทีของสองอันอาจจะอยู่ห่างกันจนไม่สามารถเดินมาดูทั้งสองอันได้ ให้เลือกอันที่อยากดูจริงๆและไปหน้าๆดีกว่า อันนี้เป็น Map วันงานจริงให้ทุกคนโหลดเก็บไว้ได้เลย

 

อีกอย่างที่สำคัญคือ ระวังคนในงานจะเยอะมากๆ ถ้าอยากดูวงไหนมากๆ ควรจะมารอก่อนอย่างน้อยหนึ่งวงก่อนหน้าเพื่อที่จะจองที่เช่น งานSummer Sonic ที่เราไปปีที่แล้ว เราต้องตัดใจไม่ดู James Bay เพราะเวลาทับกับ Radioheadหน่อย เรามาก่อนหนึ่งวงเพื่อไปโยกใกล้ๆ Thom Yorke

 

และนี้ก็เป็นตัวอย่าง schedule ที่เราทำในงานSummer Sonic ปีที่แล้ว

 

     3. What to bring to festival/ Tips:

 • รองเท้าสบายๆ: มีอยู่ปีหนึ่ง เราเคยใส่รองเท้าส้นสูง 5 นิ้ว ใส่ได้ชั่วโมงเดียวต้องถอดเดินเท้าเปล่าทั้งงาน เพื่อนเพื่อนคิดดู เราต้องเต้นมากกว่า 5 ชั่วโมง และยังต้องเดินทั้งวัน เพราะฉะนั้นหาอะไรที่ใส่ง่ายๆสบายๆดีกว่า
 • เสื้อหนาว: ตอนกลางคืนเพราะอากาศจะค่อนข้างหนาวถึง 15องศาได้ เราเป็นคนขี้หนาว เลยชอบพกเสื้อกันหนาวไว้เผื่อกันหนาว
 • ที่ชาร์ตแบตสำรอง: ไอเท็มนี้คงจะสำคัญมากที่สุดรองจากโทรศัพท์แล้ว เพราะเราจะอยู่ข้างนอกทั้งหมดมากกว่า 12 ชั่วโมง มือถือแบทหมดถ้าหาเพื่อนไม่เจอจะยุ่ง
 • เจลล้างมือ: มางานนี้ ตัวได้คลุกฝุ่นแน่ไม่ต้องเป็นห่วง เพราะฉะนั้นเวลาเรากินข้าวถ้าพกเจลล้างมือไว้ ก็ทำให้ชีวิตเราง่ายขึ้นเยอะแหละ
 • แว่นตาง่อยๆ: เชื่อเปล่าว่ามีแว่นตาหายกี่คู่ในงานนี้ เพราะฉะนั้นถ้าไม่อยากเป็นหนึ่งในนั้น พกแว่นตา ที่เราทำหายแล้วไม่เสียดายมาดีกว่า
 • ครีมกันแดดกับเสื้อกันฝน: สองอย่างเนี่ยขาดไม่ได้เลย อย่างหนึ่งใช้ตอนเช้า อีกอย่างไว้ใช้ตอนกลางคืน
 • กระเป๋าเล็กๆ: เพื่อนๆไม่ต้องเอากระเป๋าอันมโหฬารไปนะคะ มันหนักและไม่สะดวกมากๆ หากระเป๋าสะพายเอวเล็กๆไว้เก็บใส่เศษเหรียญหรือโทรศัพท์แค่นั้นดีกว่า
 • ทิชชูเปียกเย็น: ไอเท็มนี้เป็นประโยชน์มากๆเพราะเราจะเหงื่อออกเยอะมากที่นั่น เพราะเช็ดผ้าเข้าไปแล้วรู้สึกเหมือนทาแป้งตางู สดชื่นมาก
 • Dry shampoo: อันนี้เป็น life hackมากสาหรับคนที่ขี้เกียจสระผม ทำให้ชีวิตง่ายขึ้นสิบเท่า
 • หา Landmarkนัดพบเพื่อนเวลาหลง ปรกติจะโทรหากันยากมากเวลาหลง ยิ่งตอนวงกำลังเล่น แทบเจอกันยากมากๆ เพราะฉะนั้นไม่เป็นไร enjoy the show แล้วค่อยไปเจอหลังโชว์จบ เวลาที่กำลังเหมาะคือเจอกัน 30นาทีก่อนโชว์จะเริ่ม
 • Texting: ใครในงานถ้าเกิดพลัดหลงกัน สัญญาณโทรศัพท์อาจจะไม่ดี ถ้าtextหากันอย่าลืมใส่เวลาที่textไปด้วย อาจจะคลาดเคลื่อนได้เยอะเลย
 • อยู่ในบริเวณที่จัดงาน: เข้า และออกตามทางเข้าหลัก อย่าพยายามเข้าจากทางอื่น เพราะข้างนอกงานเป็นบริเวณป่า อาจจะมีสัตว์ป่าหรืองูเป็นอันตรายได้

    4. Join the tribe

อย่างหนึ่งที่ช่วยเพิ่ม vibe festivalสุดๆคือ แฟชั่น! หาธีมเลย เราและเพื่อนอยากแต่งตัวแนวไหนกัน? และนี้ก็เป็นไอเดียคราวๆที่เพื่อนๆสามารถแต่งได้

 • กางเกงขาม้าเป็นไอเท็มหลักในงานเฟสติวัลอยู่แล้ว ข้อดีคือมันทำให้เราดูสูงยาวมาก! แล้วขยัยตัวไปไหนมาไหนสบายเวอร์

 

 

 • ชุดกิโมโนก็เป็นอีกไอเท็มที่ใส่ง่ายๆ ข้างในเป็นไรมากไม่ต้องสน ใส่ตัวเดียวอยู่ แถมยังหลวมๆใส่สบายอีกด้วย

 

 

 • เสื้อคร็อปลายโบโฮน่ารักๆสักตัวก็เอาอยู่แล้ว 

 

 • ถึงแม้ว่าตอนกลางวันแดดจะเปรี้ยง แต่ชุดปริ้นลาย tropicalตัวนี้จะช่วยทำให้เราเย็นลงได้

 

 

 • ไม่ต้องพึ่ง filter snapchat เพราะเราสามารถใส่ flower crownได้จริงๆในงาน

 • Bikini trend กำลังมาแรง! สบายๆมางาน pool partyเลย เพิ่มลุคด้วยสร้อย choker และแว่นกันแดดแบบคูลๆ
   

 

 • หรือมาแบบหลุดโลกอย่าง pizza manคนนี้

 

 • หรือมางานแบบกล้วยๆ

 • ใส่ชุดคู่แบบนี้ก็น่ารักดี

 • เอิ่มม อันนี้อาจจะเยอะไปหน่อย 

 

จริงๆอยากบอกว่าจัดเต็มเลยนะที่งาน! ขอแบบเต็มที่! เป็นเวลาให้ทุกคนได้แต่งเป็นไรก็ได้ หลุดโลก!

    5. Where to stay

มีสองทางเลือกสำหรับที่พัก

 • โรงแรม: เราว่าเป็นทางเลือกที่สบายมาก เพราะใน packageรวม shuttle busจากงานไปส่งถึงโรงแรมอยู่แล้วถึงสามวัน ที่ดีที่สุดคือหลังจากร่างกายเหนื่อยล้ามาจากการโยกได้เจอเตียงนุ่มๆ ผ้าห่ม และห้องน้ำดีดี แค่นี้ก็สุขใจ เราว่า สรุปเราได้แต่งตัวและเดินทางไปเข้างานพร้อมกับตอนที่นอนเต็นท์เลย เพราะตัดเวลาต่อแถวเข้าห้องน้ำไปได้นั่นเอง
 • Camping: เป็นวิธีง่ายแต่จะทำให้ได้ความสนุกอย่างเต็มรูปแบบ ใครว่าคอนเสิร์ตจบเพียงแค่เที่ยงคืน ถ้ายังมีแรงอยู่ ยังมีเวทีลับที่จัดโต้รุ่งยันเช้า คนที่ยังไม่เคยมาแคมป์จริงๆอันนี้แนะนำ เราว่าจะเป็นประสบการณ์ที่จำไปอีกนาน จริงที่อาจจะร้อนหน่อยตอนเช้า และไม่สบายตัวเท่าเตียง แต่ลองคิดดูหลังจากเรพเสร็จได้เดินกลับไปนอนดูดาวใกล้ๆที่เต็นท์ และเผลอหลับไป เจ๋งขนาไหน แล้วที่สุดยอดคือ FREE Camp spot! ถ้ามีเต็นท์อยู่แล้วก็แค่เอามา แต่ถ้าไม่มีก็ซื้อได้ง่ายๆคือ 1,250บาทที่งาน เราว่าคุ้มสุดๆ! แต่ข้อดีก็ต้องมีข้อเสีย เรื่องห้องน้ำเนี่ย เป็นเรื่องที่เรากลัวที่สุดเลย สำหรับผู้หญิงนะคิวต่อแถวรอห้องน้ำอย่างต่ำชั่วโมงกว่าๆ เราเคยคิดจะหลบคนตอนเช้าไปอาบน้ำเอาตอนกลางคืน แต่ก็หนีไม่พ้นเจอแถวเป็นชั่วโมงอยู่ดี เพราะฉะนั้นเลือกเอาอยากต่อแถวในความหนาวหรือร้อน แล้วก็อย่าลืมไปชาร์จแบทมือถือ และกล้องที่ power station เนอะ!

อีกแค่ไม่ถึงเดือน ตื่นเต้นไม่ไหวแล้ว อันนี้คงเป็นปาร์ตี้เริ่ม ปี2017ที่น่าจดจำมากๆ! เพื่อ warm up ทุกๆคนก่อนงานวันที่ 3-5 กพ Mystic Valley ได้จัดเชิญดีเจระดับโลกอย่าง DIPLO มาจัดงานต้อนรับปีใหม่ 2017 วันพุธหน้า 11 มค ที่จะถึง จัดที่ ZEN Event Gallery, Central World! ข่าวดีสำหรับเพื่อนๆที่จะไป Mystic อยู่แล้วคือ สามารถเข้างานได้ฟรี! แค่โชว์บัตร Mysticหน้างาน แต่ถ้าใครยังไม่มีก็สามารถซื้อได้ในราคา 990บาทก่อนวันที่ 9 มค 

อีกแค่ไม่ถึงเดือน ตื่นเต้นไม่ไหวแล้ว อันนี้คงเป็นปาร์ตี้เริ่ม ปี2017ที่น่าจดจำมากๆ! เพื่อ warm up ทุกๆคนก่อนงานวันที่ 3-5 กพ Mystic Valley ได้จัดเชิญดีเจระดับโลกอย่าง DIPLO มาจัดงานต้อนรับปีใหม่ 2017 วันพุธหน้า 11 มค ที่จะถึง จัดที่ ZEN Event Gallery, Central World! ข่าวดีสำหรับเพื่อนๆที่จะไป Mystic อยู่แล้วคือ สามารถเข้างานได้ฟรี! แค่โชว์บัตร Mysticหน้างาน แต่ถ้าใครยังไม่มีก็สามารถซื้อได้ในราคา 990บาทก่อนวันที่ 9 มค

ถ้า DIPLOยังไม่ใช่แนว ยังมีอีกหลายสายแนวเพลง ไปฟังกันเต็มๆได้ที่งาน Mysic บัตรธรรมดาราคา 2,990บาท! ถือว่าถูกมาก เฉลี่ยต่อวันไม่ถึงพัน สำหรับ VIP ราคา 5,490 ซื้อได้ที่ www.mysticthailand.com ซื้อตอนนี้ได้เข้างาน Mystic Launch Party ฟรี!

งานนี้เรามั่นใจว่าจะเป็นประสบการณ์ครั้งหนึ่งในชีวิตที่เงินซื้อไม่ได้ชัวร์ ใครไม่ไปพลาดมากๆ เรามาเริ่มปี 2017 อย่างมีสีสันกันดีกว่า! แล้วเจอกันในงานนะทุกกคน!

       1. Know your beat

First thing to get you ready for the ultimate festival experience is music! Do a little research on the lineup and find out who you want to see! Every festival, there will be many performances you’ve never heard of before, and it’s a great opportunity to discover new music. As soon as the lineup is announced, I create a playlist with as many artists I can find and listen to it whenever I get a chance. There are several ways to look new music:

JOOX:

Thailand’s number one music streaming app. You can easily download the app HERE and start browsing for your favorite artist and can check out ‘Mystic Valley Playlist.’ that JOOX team finely selected. My favorite thing about JOOX is I can download to listen offline quickly and put on the lyrics and sing along!

Youtube: Our good old way to stream the music. I created a ‘Mystic Valley Playlist’ in there that you can check out HERE, or surf from the playlist down below. The great thing about Youtube is that after the song ends, its genius algorithm will suggest similar styles of music that you may be interested in.

Once you have your Golden playlist, listen to it whenever you can, whether it’s on road trip, jogging, or walking along the street. This is the way I prep myself before the big day, so you can sing along the anthem with thousands of other people at the stages. Trust me, the feeling is indescribable.

 

  

    2. Plan your schedule

When the set times come out, find out which artists you really want to see and plan your schedule. Study the festival map, set times and distance from stage to stage. Prepare this well because I don’t want you to miss your favorite artist because it’s so easy to get lost in the moment with colorful art and great music all around you. Be prepared for time conflicts. Often times you will really want to see two headliners, but they’re performing at the same time on stages totally opposite from each other. Then you have to make a decision on who you will regret seeing, or if you can compromise and see only parts of each act. This is the festival map, you guys can save it up to the phone!

Be prepared for large crowds. If there is one set you cannot miss and need to be at the front of the stage, you may even have to come 1 band earlier to reserve the spot. For example, this year at Summer Sonic and we decided to skip James Bay because his scheduling conflicted with Radiohead. We came one show early and were lucky to get to very front of the stage to see Thom Yorke up close! 

 

This is the example of my Summer Sonic time schedule!

 

     3. What to bring to festival/ Tips:

 • Comfy shoe: this would be my rule of thumb. Trust me, I went with my 5 inch heels before, not worth it. You will be dancing most of the time, so it’s better to be in the most comfortable shoes as possible. Boots or sneakers are good choices!
 • Cardigan: it gets really COLD at night. (I heard that it could get as low as 15C at night!) I would bring small cardigan with me just in case I got cold at night.
 • Portable charger: Probably the most important item after your phone. Your battery won’t last more than 12 hours with all the photos and videos you’ll be taking. Plus signal will be very bad, draining your phone even more. Bring a portable battery to keep you phone topped off when not using it.
 • Hand sanitizer: when it comes to a festival, be prepared to get dirty. Make sure you bring along the compact hand gel to keep clean.
 • Crappy sunglasses: you wouldn’t believe how many pairs of sunglasses are lost in a festival each year, so make sure you bring sunglasses that you wouldn’t regret losing.
 • Sunblock and mosquito repellent: one to use during the daytime and another to use at night. Be prepared!
 • Fanny pack: put all your money, phones, and valuable stuff in there, I wouldn’t recommend bringing a big backpack because it will be hard navigating the crowds. Bring a small purse, not your Prada!
 • Cool wet tissue/towel: during the day, you can get really sweaty due to the humidity, having cool wet tissues on hand will help you stay fresh. It’s similar to putting Snake’s prickly heat powder on.
 • Dry shampoo: Life hack for a girl who doesn’t want to wash her hair.
 • Lamp: in case you camp at night, the lamp would be your light inside the dark tent.
 • Landmark: First thing when you get into the festival is to find landmark as meeting point in case you or your friends get lost in the crowds. Sometimes you’ll be at the front of the stage when nature calls. Pick a spot to meet up after acts or at designated times throughout the day/night. The best meetup time is thirty minutes before a big act you all want to see so you have time to make it to the front of the crowds. And if you can’t quickly find them or miss a meetup, remember to have fun and meet up at the next time.
 • Texting: When you text, be sure to include time in the message. Often times cell towers will be so overloaded with people, that text messages can be delayed by half an hour or more.
 • Stay inside the festival site: Enter and exit from the official main entrance, and do not attempt to explore new entries because it can be dangerous with all the poisonous insects and snakes.

 

    4. Join the tribe

อย่างหนึ่งที่ช่วยเพิ่ม vibe festivalสุดๆคือ แฟชั่น! หาธีมเลย เราและเพื่อนอยากแต่งตัวแนวไหนกัน? และนี้ก็เป็นไอเดียคราวๆที่เพื่อนๆสามารถแต่งได้

 • Lace flare pants is the festival’s number one item! First, it makes you look an inch taller, and it’s very comfortable to move around in.

 •  Kimono gowns have always killed at the boho look. Plus, you’ll feel great in the casual, loose gown.

 • Just simply one little cute crop top is good to go too

 

 • It may be sunny during the daytime, but this head-to-toe printed tropical playsuit will help cool you down.

 

 •  Get rid of that Snapchat filter when you could wear your own flower crown to the festival!

 • Bikini trend alert! It is perfect for our tropical weather and not to mention the pool party! Wear it with a choker and hipster shades

 

 

 • Dare to be a little different like this pizza man

 

 • Or go banana coo coo

 

 

 • This matching outfit is also cute!

 • Hmmm maybe this one is a little too much for Valley goer.. 

Trust me, this is really your time to shine, at the festival you can be anything! So dress out of the world!

  5. Where to stay

There are two options at Mystic Valley;

 • Hotel: I can say that it’s very convenient option since the hotel package included the shuttle bus that will pick you up from the festival site to hotel and return for 3 days. The best thing is you have the bathroom and warm bed and blanket by yourself, no need to fight in lines. Despite the long commute time, it may take the same amount of time to get into the festival as campers who are waiting in long lines to shower.

 

 • Camping: Honestly, if you have not camped at a festival, I highly recommend the experience! I encourage people to try while they’re still young. It will be something you will always remember. I know that it may be hot during day, and not as comfortable as your own bed. But imagine after all night raving, you could simply go back to campsite. Lay on the grass field gaze to the star and fell asleep, how cool would that be? The best thing is the campsite is FREE! If you already have a tent, just bring it over! But if not, you can buy it just only 1,250 Baht! I think it’s super good deal! The downside of camping for me has always been the restrooms and showers. For women, shower lines tend to be much longer than their male counterparts. At its busiest, be prepared to wait a few hours. I usually try to sneak in a shower at night after all the music has died down. Many people are hanging out at the campsites and socializing at this time. Another concern for camping is charging your phone. Go to a power station and fill up your power including phone, power bank, and camera!

 

I can’t wait to start of 2017 with good party. To get yourself ready for Mystic Valley this coming Feb 3-5, Mystic Valley is hosting 2017 New Year Welcome party introducing DIPLO next Wednesday Jan 11 at ZEN Event Gallery, Central World! Good news is if you already have Mystic Ticket, just show it at the door to get in for FREE! But if not, buy it for THB 990 for the public before midnight on 9 January.

Diplo is not your cup of tea? Get your Mystic ticket now at only 2,990 THB and VIP for 5,490 THB at www.mysticthailand.com to also receive free entrance to Mystic Launch party.

It will be an experience of the lifetime that money can’t buy! Let’s make 2017 a wonderful adventure! See you at the festival!