07.01.16

EMBARQUER

Journal

 angelysbalek

แฮปปี้นิวเยียร์! ในที่สุดเราก็กลับมาที่กรุงเทพสักที หลังจากไปท่องทะเลมากว่าครึ่งเดือนได้ เรารู้สึกดีทุกครั้งที่ได้กลับบ้าน วันนี้เราเลือกที่จะใส่ชุดราตรียาวใน ย่านสาทรที่ยุ่งวุ่นวายที่สุดในกรุงเทพ พอใส่ชุดราตรียาวสง่าเดินกลางเมืองใหญ่เเบบนี้เเล้วรู้สึกมีพลังเป็นบ้าเลย ชุดที่สง่าแบบนี้เเหละ เราอยากใส่เพื่อเปิดปี 2016 ชุดที่เราอยากถ่ายทอดตัวตนที่เราอยากจะเป็นในปีนี้ กล้า บ้าบิ่น ไม่กลัวการเปลี่ยนแปลง และมีความสุขกับทุกอย่างที่ทำ นี่คือคติที่เราอยากจะยึดไว้ในปี 2016 บางทีเสื้อผ้าก็บอกอะไรในตัวเราได้หลายๆอย่างนะ เหมือนกับดีเอ็นเอที่บ่งบอกนิสัยได้

 

Hey guys! Happy New Year! Finally I’m back to Bangkok! After half a month cruising in many beautiful islands in Thailand. It felt good to finally be back home. Today I chose to wear a long aquatic gown in Bangkok’s busiest district, Satorn. This long gown empowered me as I stroll around the city with confidence. This dress represented how I want to see my 2016. Bold, confident, independent, fearless, not afraid for change, and happy with everything I do. This is the attitude and mindset I want to embrace for this year. The way we dress can tell a lot of different things; dress is a code of your inner personality. 


 angelysbalek 
 angelysbalek 
 angelysbalek 
 angelysbalek 
 angelysbalek 
 angelysbalek 
 angelysbalek 
 angelysbalek 
 angelysbalek 
 angelysbalek 
 angelysbalek

LOCATION: Satorn District, BANGKOK

สัปดาห์เเรกของปีที่ผ่านมา เราได้ยินเพื่อนๆหลายคนบ่นว่าทำไมไม่เห็นเหมือนปีใหม่เลย ความรู้สึกเหมือนวันธรรมดาๆวันหนึ่ง เราว่าก็จริงนะถ้าเราใช้ชีวิตทุกอย่างเหมือนเดิมเป๊ะ มันจะไปรู้สึกแตกต่างได้ไง เราเลยอยากให้ลองตั้งเป้าหมายใหม่ในชีวิตกันตอนต้นปี เพราะมันจะทำให้เรารู้สึกสนุก ไม่เบื่อ และกระตือรือร้นไปทั้งปี

เป้าหมายปีใหม่สำหรับเรานั้นสำคัญมาก เราจะกำหนดเป้าหมายสำหรับทุกๆด้านของชีวิตตั้งเเต่เรื่องส่วนตัวเช่น สุขภาพ การพัฒนาตัวเอง งานอดิเรก ถึงเรื่องครอบครัว ความสัมพันธ์ การงาน ชุมชน และการท่องเที่ยว เราจะใส่เป้าหมายไปในทุกๆขาของชีวิต มันเป็นวิธีที่ทำให้เรามองภาพของตัวเองได้ดีที่สุด ว่าอยากให้ตัวเองเป็นยังไงในสิ้นปี 2016  

สำหรับเราเเล้ว เราว่าปีนี้ค่อนข้างสำคัญมากๆกับเราเลยทีเดียว เพราะเป็นปีเเรกที่เราพ้นจากภาวะการเป็นนักเรียนที่ผ่านมา 22 ปี ตอนนี้ไม่มีใครบอกว่าต้องไปซ้าย หรือเดินขวาเเล้ว เราอิสระที่จะกำหนดทางเดินในชีวิตอย่างเต็มที่ เป็นการเริ่มต้นที่สดใหม่ มีหลายร้อยโอกาสรออยู่ข้างหน้า เเละเต็มไปด้วยความเป็นไปได้ ถ้ามีโอกาสดีดี หนึ่งในไฮท์ไลท์จากปีที่เเล้วที่เราอยากจะหยิบยกมาในปีนี้คือ การที่เรารู้สึกดีมากที่ในที่สุดเราก็ได้คลอด เจ้า Stellar Balcony ปลายปีที่เเล้ว เราหวังว่าปี2016 จะเป็นปีที่เราได้โตไปกับ Stellar Balcony เราสร้างมันมาจากใจจริงๆ จะเรียกว่าเป็นส่วนๆหนึ่งของชีวิตก็ว่าได้ 

หวังว่าพื้นที่เล็กๆที่ ที่ใส่ทั้งเรื่องราวของเรา เเล้วมุมมองลงในด้านแฟชั่น จะเป็นเเรงบันดา]ใจให้กลุ่มคนเล็กๆไม่มากก็น้อยนะคะ 

ขอบคุณที่อยู่ด้วยกันมาตลอดในปี2015 เเละมาเริ่มเติมเต็มปี 2016 ให้มีสีสันด้วยกันเลยคะ ทรี ทู วัน!

 

Gown: Angelys Balek      

Photographer: Icezphoto

 

For the first week of the year, I heard a lot of my friends complained about ‘the New Year vibe’ that they felt like it’s just another day of the year, nothing so special about it. It’s true to feel that way if we keep doing the same old routine as we used to do. I would highly encourage them to set on the new goal because it will keep them motivated for the rest of the year! 

New year resolution is so important to me, it helps me kick start the year! I would set a goal for each bucket in life from personal such as health, self-improvement, new hobby, new skill, to family, relationship, finance, work, community and travel. I would fill in the goal for each bucket one by one and try to balance each one well. It’s how I set a plan for myself for the rest of the year, and have a better picture where I see myself at the end of the year.  

This year is quite important to me since it’s the first year that I graduated and out from the educational obligation for the pass 22 years of my life, no one needs to tell me turn left, or right anymore. Now I have 100% control of my own self. It’s a new beginning of me to explore to so much opportunity in the world, and the possibility is endless. And one of the highlights from last year that I want to take away to this year was that I’m so grateful that I finally gave birth to Stellar Balcony at the end of last year. May 2016 be another year that I grow Stellar Balcony beautifully, it’s purely created from the part of me, and I hope that it will inspire niche group of people with my stories and fashion. Xx

Love you guys, thank you for keeping me company! Let’s rock 2016 together! 

 

Gown: Angelys Balek      

Photographer: Icezphoto