08.02.16

ADDICTIVE WANDERLUST

Unseen Thailand

                                phiphi island

เราได้โอกาสกลับมาดูรูปพระอาทิตย์ตกที่เกาะพีพีแล้วทำให้เราคิดได้หลายอย่าง ทุกครั้งที่เดินทางเรามักได้อะไรมากกว่าภาพสวยๆ มันมีอะไรมากกว่าที่ตาเห็น ยิ่งเราเดินทางมากเท่าไร ประสบการณ์ที่สะสมก็เพิ่มพูนมากเท่านั้น

Looking back a pretty sunset photo from the trip in Phiphi Island made me realize one thing. Sometime travelling brings me more than just a nice photo. There is more to than meets the eye. The more I travel the more travel lesson I gained.

 
phiphi island 
phiphi island 
phiphi island 
phiphi island 
phiphi island 
phiphi island 
phiphi island 
phiphi island 
phiphi island

LOCATION: Phi Phi Island, KRABI

1.    It’s not about the right destination, but about the right mindset
มันไม่เกี่ยวว่าในทริปของคุณจะเจอปลาวาฬกี่ตัว ปีนเขามากี่ลูก เดินทางไปกี่ประเทศ แต่บางคนก็ยังไม่พอใจอยู่ดี สิ่งที่ทำให้เราผิดหวังกับการเดินทางในแต่ละครั้งคือ สิ่งที่เราคาดหวังไม่ตรงตามกับความเป็นจริง แต่หลายๆคนมักมองข้ามไปว่าเวลาเราเดินทางย่อมมีอะไรบ้างอย่างเกิดขึ้นโดยไม่ได้คาดหมาย เราไม่สามารถควบคุมทุกอย่าง หรือหวังให้ทุกอย่างเป็นไปตามความคาดหมายได้ การท่องเที่ยวจะสอนให้เรารู้จักปรับตัวให้ไปตามสถานการณ์ ทำให้เรายอมรับกับอะไรที่ไม่ได้คาดคิด และหาทางออก ความสนุกสำหรับเราในแต่ละทริปอยู่ที่ที่การเจอสิ่งแปลกใหม่ที่ไม่ได้คาดหวัง บางทีมันก็รู้สึกดีที่หลงทางในทิศทางที่รู้สึกว่าใช่


2.    It makes your realize your own capability
 การเดินทางทำให้เรารู้สึกมีอำนาจ! นี่คือโลกของเรา ชีวิตของเรา ทางเดินของเรา ที่เราเป็นคนกำหนด ยิ่งเวลาเราอยู่ต่างประเทศนะ เราจะทำอะไรก็ได้ที่อยากทำ ไม่มีใครว่า เป็นตัวเองได้เต็มที่ ยิ่งได้อยู่กับตัวเองก็ยิ่งได้เข้าใจตัวเองมากขึ้น เราเดินทาง เพื่อให้ทางเจอเรา


3.   There is no dead end, every wrong turns will bring you to new journey
เราเดินทางให้โลกของเราใหญ่ขึ้น เห็นสิ่งที่ไม่เคยเห็น สังเกตและรับรู้ความเป็นอยู่ของคนหลายคน ทำให้เราเปิดกว้างทั้งตา และใจ ทุกๆครั้งที่เดินทาง ไม่มีทางที่ทุกอย่างสามารถเป็นไปตามที่กำหนด มีหลงบ้าง ตกรถบ้าง ฝนตกหนักบ้าง แต่มันอาจจะพาเราไปในที่ที่ยังไม่เคยค้นพบที่ดียิ่งกว่าเดิม ความสามารถในการปรับตัวนี่แหละ เป็นสิ่งที่เราคิดว่าจำเป็นมากในการใช้ชีวิต เหมือนที่ Albert Einsteindกล่าวไว้ว่า  “The measure of intelligence is the ability to change.” 


Dress: Summer Project

Photographer: Jason P

1.    It’s not about the right destination, but about the right mindset
It’s not about how many country you went, how many whale you saw on the cruise, nor how many mountain you conquer, some people are still unsatisfied. What cause the unsatisfaction in the trip is when the expectation doesn’t meet the reality. A lot of us overlooked that on the road always brings you something unexpected. You can’t control everything nor can meet all your expectations. It’s okay to get lost :) Travelling teaches us to be spontaneous and go with the flow. The joy of travelling for me comes from a surprise that the road may bring. Sometimes it feels so good to get lost in the right direction.


2.    It made your realize your own capability
Travel always make you feel so empowered. It’s your world, your life and your choice! You’re free to choose everything on your own. Especially when you’re in the foreign country where nobody knows you, you can fully be yourself and express it out loud. Such freedom and experience you gain from the trip will shape your mindset and made you realize the big capability of yourself


3.    There is no dead end, every wrong turns will bring you to new journey
One thing I love about traveling the most is it shaped me into the better mindset. When one door closes, it will lead you to another. Whether you miss the train, flight cancellation, or got lost on the road it’s okay to be lost because it might lead you to something better. This adaptability is the key that will come handy later in life. Like Albert Einstein once said “The measure of intelligence is the ability to change.” 

Dress: Summer Project

Photographer: Jason P